Betoncsiszolás - Betonpolírozás

Betoncsiszolás - Betonpolírozás

Selyemfényű betoncsiszolás – Noszlop – BOCK Hungária Zrt.

31 January, 2019 | Csiszolt beton

undefined

Az 1969 óta irodabútor alkatrész gyártásban vezető szerepet betöltő Bock Hungária Kft. noszlopi telephelyén, az egyik gyártócsarnokában jártunk.
A vállalat, a gyártócsarnok meglévő szerelő betonját a könnyen takaríthatóság, és esztétikusabb látvány érdekében szerette volna felcsiszoltatni, a folyamattal cégünket bízta meg..
Gyémántszemcsés szerszámokkal eltávolítottuk a betonnak azt a rétegét, amely a por képződéséről tehet, és amibe beleül a kosz. Így eljutottunk az igazán kemény betonhoz, melyet selyem fényre felfényeztünk és impregnáltunk. A munkafolyamat szakaszolható, és a felület a munka végeztével azonnal használatba vehető volt. Néhány lépésben fényes víztaszító felületet kaptunk. Megjelenés szempontjából a betoncsiszolás több lépése három különféle kiviteli lehetőséget hordoz magában. A látvány fontosságától függően a csiszolt beton felületek lehetnek egyszerű, matt megjelenésűek, vagy kelthetnek akár egészen fényes, márványszerű hatást is. Esetünkben az arany középutat választotta a Megrendelő, selyem fényű betoncsiszolás által. Mindhárom kivitel eredménye egy vegyszeresen is és betoncsiszolással megerősített csiszolt beton padló. Az így csiszolt beton egy újgenerációs, rendkívül környezetbarát csiszolás technikai folyamat, amely kiválóan alkalmazható ipari és lakossági környezetben egyaránt.
A betoncsiszolás folyamatába, figyelembe véve a gyártócsarnok területét, dilatációs vágást, illetve annak kitöltését is elvégeztük a tartós állag megőrzése érdekében.
A betoncsiszolás professzionális technológiája ismét segítségünkre volt, hogy egy praktikus, terhelhető, könnyen takarítható felületet kapjunk, melynek hasznát veszik a gyártócsarnokban is.